Gezocht: vrienden van de speelplaats!


Sinds het begin van dit schooljaar zijn we druk aan het brainstormen en plannen om de speelplaats van De Bloesem om te vormen tot een meer groene, uitdagende en leerrijke plek. Vanuit onze visietekst zijn we in samenspraak met de kinderen, leerkrachten en de werkgroep tot een verlanglijstje van ingrepen gekomen. In mei gingen we in gesprek met een landschapsarchitecte om die ideeën vorm te geven in een eerste praatplan. Dat zal klaar zijn tegen eind van dit schooljaar. Deze zomer starten we dan met de eerste ingrepen, zodat we de kinderen bij het begin van het schooljaar al kunnen kennis maken met de eerste veranderingen. 

Deze zomer organiseren we 2 werkdagen op zaterdag 9 juli en zondag 10 juli, van 9u tot 17u.

Wat we concreet gaan doen hangt af van het plan dat wordt voorgesteld eind juni, maar het zal  vooral gaan om afbraakwerken (vb. haag en/of betonplaten) en grondverzet.  

Dit project kan pas slagen indien het gedragen wordt door velen. Het is niet onze bedoeling om hiermee het lerarenkorps en de directie extra te belasten, zodat ze zich kunnen blijven focussen op hun taak om voor de klas te staan. 

En daarom rekenen we op jouw steun!


Wie hebben we allemaal nodig op zaterdag 9 juli en zondag 10 juli? Onze ‘vacatures’:

- Iedereen die graag de handen uit de mouwen steekt in een gezellige bende. 

- Enthousiastelingen die catering van de werkers willen voorzien

- Mensen die aan bepaalde machines (kleine kraan om struiken uit de grond te halen, aanhangwagen, kettingzaag, hakselaar, ...) in bruikleen kunnen geraken. 

Moet ik de volledige 2 dagen komen helpen? 

Nee hoor. Alle hulp is welkom, ook al kom je maar voor een paar uur helpen. Vele handen maken licht werk. We voorzien 2 dagen in het zelfde weekend zodat iedereen kan kiezen wanneer men komt en we ook resultaat zien. 

Werken = soigneren

We waarderen alle hulp. Daarom leggen we jullie ook graag in de watten met een broodjeslunch over de middag en drank en versnaperingen tussen door. 

Kinderen

Ook je kinderen zijn welkom, maar worden verwacht om mee te helpen of zelfstandig te kunnen spelen buiten de werfzone. Er wordt geen opvang voorzien.  

Inschrijven

We vragen om in te schrijven voor maandag 4 juli, via speelplaatsdebloesem@gmail.com, zodat we een haalbare werkplanning kunnen opmaken en we jouw tijd zo efficiënt mogelijk benutten. 

En verder?

Deze zomer en in het najaar gaan we op zoek naar bijkomende financiering, materialen, man- en vrouwkracht om het project verder vorm te geven en in verschillende fasen uit te voeren. Ook daarbij kunnen we de volgende mensen goed gebruiken:

- Ouders met connecties bij de gemeente of het bedrijfsleven (groendienst, materialen, plantgoed, ...)

 Zelfstandigen die aan interessante prijzen aan materiaal (hout, steen, zand, ijzerwaren, ...) kunnen geraken.

   Mensen met ervaring in de bouw, aanleg van groenplatsoen, hout- en schrijnwerk, riolering, elektriciteit, ...

    ...

Wil je op de hoogte gehouden worden van de voortgang van de werken, hou dan zeker deze blog verder in de gaten!

Mocht je nog vragen hebben, graag via mail speelplaatsdebloesem@gmail.com of richt je dan tot Peter Bosschaert, papa van Jef, Simon en Staf via 0497 36 94 13.

copyright afbeelding: De Ambrassade (211015-de speelplaats met toekomst (ambrassade.be))

Reacties